JUHLITAAN KANSAINVÄLISTÄ KAHVIPÄIVÄÄ!

 ”Herätyskello soi, mietin että ei vielä, vielä vähän aikaa. Seuraavaksi soi torkkuajastus, voi ei, on pakko nousta. Onpa pimeää, laahustan toinen silmä vielä unessa keittiöön. Koira avaa silmänsä ja vilkaisee pikaisesti mitä tapahtuu, ei mitään tärkeää, takaisin unille. Avaan jääkaapin ja jään puoliunessa tuijottamaan maitotölkkiä, ei sitä kahvia täältä löydy. Otan maitotölkin kaapista ja istun ruokapöydän ääreen. Kahvia, kunpa saisin kahvia! Vilkaisen keittimeen päin toivoen että kahvi keittyisi itsestään. Ei, näin ei taaskaan tapahdu. Ei auta muu kuin skarpata, vettä, suodatinpussi, kahvipurut. Ihana tuoksu, vaikka kahvi vasta keittyy. Kohta, ihan kohta on valmista. Nyt! Äkkiä kuppi kaapista, kaadan itselleni kahvia, lisään maitoa ja otan ensisiemauksen. Kyllä, en tätä turhaan odottanut. Tästä päivästä voikin tulla vielä hyvä päivä. Kaadan lopun kahvin termospulloon, eihän sitä hukkaan voi heittää. Muut aamutoimet sujuvat helposti, kiitos tämän taikajuoman.”

Kuulostaako tutulta?

 

Kovinkaan iso uutinen ei ole että suomalaiset ovat maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, onhan täällä Suomessa saatavilla peruskahvin lisäksi monia erilaisia makukahveja! Meiltä Stoorlalta löydät monipuolisen valikoiman kahveja, kahvivalikoimaamme löydät täältä https://stoorla.fi/collections/kahvi.

 

 

 

Kahvia on juotu jo 1200-luvulla ja Eurooppaan kahvi löysi tiensä 1600-luvulla. Tiettävästi ensimmäinen suomalainen maistoi kahvia vuonna 1637. 91% suomalaisista juo vähintään yhden kupillisen kahvia päivässä. Päivittäin kahvia juodaan Suomessa yli 2 miljoonaa kupillista.

 

Kahvin terveysvaikutuksista on ollut kirjoituksia niin puolesta kuin vastaan, mutta yleisesti kahvia pidetään terveydelle hyödyllisenä. Kahvi piristää ja kahvin sisältämän kofeiinin on sanottu parantavan lähimuistia sekä vähentävän dementiaa.

 

”Työpäivä on ohi, käperryn sohvalle viltin alle, laitan lempiohjelmani pyörimään ja nautin kahvista. Tämä riittää minulle.”

 Kahvipäivä 1.10. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman erilaisia kahveja.


Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista