MIKSI VALITA HAMAM -PYYHE?

Jos seuraat sisustusblogeja, olet varmastikin törmännyt hamam- pyyhkeisiin. Parin viimeisen vuoden aikana nämä perinteiset turkkilaiset pyyhkeet ovat levinneet myös suomalaisten kylpyhuoneisiin ja koukuttaneet käyttäjänsä. Miksi niin moni haluaa vaihtaa froteepyyhkeestä pois? 

Hamam-pyyhe eli fouta on Turkkilaisissa kylpylöissä, hamameissa, käytetty pyyhe, joita käytetään myös usein ympäri maailmaa; esimerkiksi Intiassa käytetään samankaltaisia puuvillapyyhkeitä froteen sijaan. Moni pienempi turkkilainen kylä saa pääasiallisen elantonsa pyyhkeiden valmistamisella ja esimerkiksi pyyhkeen päädyissä olevat hapsut sidotaan käsin.

Pyyhkeet ovat valmistettu 100% puuvillasta ja ne ovat äärimmäisen ohuita ja tästä syystä kevyitä: yksi 100x180cm kokoinen pyyhe painaa n. 265 grammaa, kun taas tavallinen kylpypyyhe painaa pyyhkeestä riippuen n. 400-450 grammaa. Myös koko on eri verrattuna perinteisiin pyyhkeisiin: hamam- pyyhkeet ovat hieman isompia, esimerkiksi Lina Ranta Kylpypyyhe on 100x180cm, kun taas tavan froteepyyhe on n. 70x150cm. Hamam-pyyhkeeseen onkin ihanaa kääriytyä kunnolla!

Ihanissa väreissä olevat pyyhkeet ovat ulkonäöltänsä sopivia moneen makuun. Suomalaiset arvostavat usein yksinkertaista ulkonäköä, mutta seikkailunhaluisimmille väreistä löytyy esimerkiksi turkoosia ja vaaleanpunaista sävyä. Näin niinkin arkisesta asiasta kuin pyyhkeestä saa kauniin sisustuselementin. 

Hamam-pyyhkeet ovat ominaisuuksiensa vuoksi monikäyttöisiä myös muihin tarkoituksiin. Hädän tullen pyyhettä voi käyttää pöytäliinana, huivina, vilttinä tai vaikkapa turbaanina; vain mielikuvitus on rajana! Moni retkeilijä pitääkin hamam-pyyhkeitä mukana matkoillansa: se on kevyt kantaa mukana ja pyyhkeestä saa hyötyä irti moneen muuhunkin hommaan, kuin vain kropan kuivaamiseen peseytymisen jälkeen.

Joko sinä olet testannut hamam-pyyhettä?


Jätä kommentti

Huomaathan, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista